Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarellbakelse till förrätt.

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En läcker rätt som kan serveras som förrätt eller som tillbehör till kött. Mycket gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta potatisen och skär dom i ½ cm tjocka skivor på längden. Ska bli ca 6 skivor per potatis. Lägg dom på smord plåt. salta, peppra och droppa på lite olja eller flytande margarin. Stek dom i ugnen 225 grader ca 10 min. Fräs svampen i margarin tills det knäpper i den. Krydda med salt, peppar och timjan. Tillsätt grädden. Sjud 3-5 minuter. Hit kan du förbereda.
  2. Varva potatisen på en plåt med svampstuvningen. 3 skivor till varje bakelse med en skiva överst och en underst. Strö över lite ost och gratinera ca 10 min i 250 grader tills allt är genomvarmt och potatisen är mjuk.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • gudrunsonnerfors56 30 december 2009

    förrätt

  • blomanneli 6 september 2011

    Har just blivit serverad denna ljuvliga bakelse som födelsedagsförrätt! Full pott! /Anneli

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.