- Serverar: 6 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En läcker rätt som kan serveras som förrätt eller som tillbehör till kött. Mycket gott.
Instruktioner
- Tvätta potatisen och skär dom i ½ cm tjocka skivor på längden. Ska bli ca 6 skivor per potatis.
Lägg dom på smord plåt. salta, peppra och droppa på lite olja eller flytande margarin. Stek dom i ugnen 225 grader ca 10 min.
Fräs svampen i margarin tills det knäpper i den. Krydda med salt, peppar och timjan. Tillsätt grädden. Sjud 3-5 minuter. Hit kan du förbereda.
- Varva potatisen på en plåt med svampstuvningen. 3 skivor till varje bakelse med en skiva överst och en underst. Strö över lite ost och gratinera ca 10 min i 250 grader tills allt är genomvarmt och potatisen är mjuk.
Publicerat den
19 september 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
förrätt
Har just blivit serverad denna ljuvliga bakelse som födelsedagsförrätt! Full pott! /Anneli