- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
Salladslöken har en mild och fin smak och passar därför ibland bättre än vanlig lök.
Går att förberedas på plåt. Gratineras då strax innan serveringen.
Instruktioner
- Börja med at rosta bröden, eller stek dem på båda sidor i bara en aning olja i en stekpanna. Lägg sedan upp dem på plåt eller en liten ugnspanna.
- Skölj och strimla löken fint. Dela oliverna.
- Värm oljan i stekpannan. Fräs svampen några min. Tillsätt lök och oliver och låt detta fräsa ett tag till. Salta och peppra
- Fördela svampröran över brödskivorna. Strö på riven ost.
- Gratinera i ugnen i 225C, 5-10 min, eller tills osten har smält ner och smörgåsarna fått vacker färg.
- Servera kantarellfrestelserna varma tillsammans med en sallad.
Publicerat den
26 januari 2008
Skriv kommentar