Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarellfrestelse

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Salladslöken har en mild och fin smak och passar därför ibland bättre än vanlig lök. Går att förberedas på plåt. Gratineras då strax innan serveringen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med at rosta bröden, eller stek dem på båda sidor i bara en aning olja i en stekpanna. Lägg sedan upp dem på plåt eller en liten ugnspanna.
  2. Skölj och strimla löken fint. Dela oliverna.
  3. Värm oljan i stekpannan. Fräs svampen några min. Tillsätt lök och oliver och låt detta fräsa ett tag till. Salta och peppra
  4. Fördela svampröran över brödskivorna. Strö på riven ost.
  5. Gratinera i ugnen i 225C, 5-10 min, eller tills osten har smält ner och smörgåsarna fått vacker färg.
  6. Servera kantarellfrestelserna varma tillsammans med en sallad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.