- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En paj med två av mina favoriter i som jag hittade på jobbet.
Instruktioner
- Rulla ut smördegen på mjölat bord och kavla ut den något.
Lägg över degen i en smord form eller långpanna, ca 25 x 40 cm. Sätt in den i frysen ca 15 minuter.
- Skala och hacka vitlöken.
Hacka kantarellerna grovt och fräs lite lätt i en klick smör tillsamman smed vitlöken. Smaksätt med salt och peppar.
Fräs spenaten lite lätt i ca 1 msk olivolja. Låt saften rinna av i ett durkslag.
- Ta ut pajformen, tryck ut aluminiumfolie i pajskalet och fyll med ris eller gula ärtor. Förgrädda ca 5 minuter.
- Lyft bort folien med ärtorna.
Lägg spenaten i botten och fördela svampen över.
- Blanda ägg, grädde och parmesanost. Krydda med salt
och peppar och häll över svampen.
Skär brieosten i tunna skivor och lägg som en stjärna i pajsmeten.
- Grädda ca 40 minuter. servera den ljummen med en sallad.
- Ugn; 175'
Publicerat den
18 april 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket god!! Helt klart en ny favorit både som förrätt och som matpaj. Tack för att du delade med dig :)