Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarellpaj med rotfrukter och västerbottenost

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Fördela svampen i en fyllig paj med frasigt skal och smakrik västerbottenfyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen och låt den vila i kylskåpet.
  2. Skala och tärna lök, morot och rotselleri.
  3. Rensa kantarellerna och dela dem i två delar om de är stora. Stek lök, morot, rotselleri och hälften av kantarellerna i olivoljan tills de mjuknat. Salta och peppra.
  4. Tryck ut pajdegen i en pajform och häll i grönsakerna.
  5. Vispa ihop keso, mjölk och ägg. Salta och peppra. Häll äggstanningen över grönsakerna, toppa med osten.
  6. Grädda pajen i 175 grader i ca 30 minuter.
  7. Stek den andra hälften av kantarellerna med smör, salta och peppra, blanda i hackad persilja och toppa pajen med detta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.