Fördela svampen i en fyllig paj med frasigt skal och smakrik västerbottenfyllning.
Instruktioner
- Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen och låt den vila i kylskåpet.
- Skala och tärna lök, morot och rotselleri.
- Rensa kantarellerna och dela dem i två delar om de är stora.
Stek lök, morot, rotselleri och hälften av kantarellerna i olivoljan tills de mjuknat. Salta och peppra.
- Tryck ut pajdegen i en pajform och häll i grönsakerna.
- Vispa ihop keso, mjölk och ägg. Salta och peppra.
Häll äggstanningen över grönsakerna, toppa med osten.
- Grädda pajen i 175 grader i ca 30 minuter.
- Stek den andra hälften av kantarellerna med smör, salta och peppra, blanda i hackad persilja och toppa pajen med detta.
Publicerat den
15 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar