Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarellpaj med zucchini och soltorkade tomater

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Kantarellpajen är god och matig, passar perfekt på kräftkalaset.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Skär smöret i tärningar. Mixa hastigt ihop smör och mjöl i en matberedare. Häll i vattnet och kör ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform med diametern 24-26 cm. Jämna kanterna med en vass kniv. Nagga degen med en gaffel, ställ in formen i kylen ½-1 timme.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda pajdegen direkt från kylen ca 10 minuter.
  4. Fyllning: Ansa och dela de största kantarellerna. Skala och hacka löken. Skär zucchini i bitar.
  5. Stek svamp och lök i smör i stekpannan till vätskan kokat bort. Ta upp det och stek sedan zucchini i smör 2-3 minuter. Hacka tomaterna. Lägg svamp, lök, zucchini och tomater i pajskalet.
  6. Vispa upp äggen blanda med mjölk, grädde, salt och peppar. Häll äggstanningen över grönsakerna och strö på osten. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • kake 17 oktober 2010

    Min man lagade denna pajen i helgen, den är från en bok "Pajer" som Allt om mat gett ut. I bokens recept står det att det är för 4 personer. Det stämmer bättre, 10 personer får en liten liten bit var bara.

  • lill-lindqvist 9 september 2011

    Jag har detta recept i en kokbok som heter Buffe, hur som helst är den en 5 poängare !!!

  • ulla112 2 augusti 2012

    Supergod dom soltorkade tomaterna gav det mersmak..Ger 5 point.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.