Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarellrisotto med citronlax

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lyckan att få tillsätta sina färska kantareller i en krämig risotto och servera den till citronstekt lax och morot- och päronsallad. Det blev en riktig lyxmiddag som garanterat kommer att göras här hemma igen. Tänk på att steka laxen under tiden du lagar risotton så att allt blir färdigt samtidigt - Både fisk och risotto smakar alltid som bäst när det är precis nylagat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela stora kantareller. Hetta upp smöret i en stekpanna. Lägg i kantarellerna och stek dem knapriga på ganska hög värme i ca 10 minuter. Rör om då och då. Salta och peppra.
  2. Koka upp buljongen med vinet och håll det varmt. Fräs den finhackade löken mjuk i oljan i en gryta under omrörning. Tillsätt riset, rör om och fräs ca 1 minut. Häll på hälften av buljong- och vinblandningen och koka riset på svag värme utan lock, rör om då och då.
  3. Tillsätt sedan mer buljong i omgångar, allt eftersom den sugs upp av riset. Fortsätt på samma sätt tills risgrynen är nätt och jämnt mjuka, ca 20 minuter. Ta grytan från värmen, vänd ner spenaten och rör om tills den blivit mjuk. Blanda i hälften av den finrivna parmesanosten. Vänd ner kantarellerna. Smaka av med svartpeppar.
  4. När risotton börjar bli färdig, stek laxen i olja på medelvärme i 2-3 minuter på varje sida. Salta och peppra på båda sidor. Droppa över citronsaften och toppa med finstrimlat citronskal. Efterstek under lock i 3-5 minuter.
  5. Koka morötterna lätt och klyfta päronen och ringla honungen över. Lägg upp risotto och lax. Strö över resten av den finrivna parmesanosten. Garnera med örter. Servera med päron och morötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.