Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarellrisotto med paprika

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sambon och jag har varit ute och plockade kantareller och av dessa kantareller har det bland annat blivit den här goda risotton! Det är inte mycket som slår en risotto som har piffats till med färska kantareller! Men det går bra att ha i frysta eller kantareller på burk också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp vattnet i en tillbringare, tillsätt grönsaksbuljongtärningarna och rör om (vattnet måste vara varmt så att buljongtärningarna löser upp ordentligt).
  2. Hacka kantarellerna i mindre bitar, skala, dela och finhacka gullöken och vitlöken. Lägg allt i en stor kastrull.
  3. Tillsätt riset, olivoljan, smöret, saltet, vitpepparn och svartpepparn. Fräs i ca 2 minuter.
  4. Häll i vinet, rör om och låt koka upp.
  5. Koka upp risotton på medelvärme i 20-25 minuter, rör om då och då samt tillsätt buljong efterhand som risotton kokar ner. OBS! Se hela tiden till att risotton har vätska som kokar!
  6. Finriv västerbottensosten och finhacka timjan.
  7. Rensa och skär paprikan i mindre bitar. Fräs paprikan i smör i 2-3 minuter. Tillsätt paprikan i risotton när det är ca 10 minuter kvar av koktiden. Rör om.
  8. Smaka av risotton, se till att riset är genomkokt. Tillsätt eventuellt mer salt och vitpeppar om så önskas. Ta kastrullen från plattan.
  9. Tillsätt västerbottensosten och rör om (nu kommer risotton att tjockna något av osten, risotton ska vara som risgrynsgröt i konsistensen. Om risotton är för tjock går det bra att röra ner lite mer buljong för att "rätta till det").
  10. Tillsätt timjan och rör om väl.
  11. Klart!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.