Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarellrulle på västerbottenost

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Denna rulle kan man verkligen frossa i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen 225 grader. Smält smör. Vispa i mjölet och späd med mjölken. Koka på svag värme under omrörning, cirka 5 minuter. Ta kastrullen av värmen. Rör i gulorna, en i taget och blanda i bakpulvret. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Gör fyllningen under tiden. Hacka lök och svamp. Fräs löken i smör utan att det tar färg. Tillsätt svampen låt den steka tills all vätska kokat in. Blanda i persilja och ost och smaka av med salt och peppar. Fördela fyllningen på botten. Rulla ihop som en rulltårta, med skarven nedåt. Hit går att förbereda. Höj ugnsvärmen till 250 grader. Strö över riven ost och gratinera i övre delen av ugnen till rullen har fin färg, cirka 10 minuter.
  2. Servera varm eller ljummen

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.