Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarellsås med grädde

 
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

God sås till det mesta i köttväg. Använd matlagningsgrädde och maizenaredning för en lättare variant.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa svampen och stek i panna på medelhög värme. Salta & peppra lite.
  2. När svampen ser ut att börja bli klar, häll på den finhackade schalottenlöken och fräs med tills den blivit mjuk och svampen är färdigstekt.
  3. Häll i mjölet och rör runt i svamp & lökfräset. Häll sedan på vattnet & buljongen och koka i ett par minuter.
  4. Sänk värmen till svag och slå på grädden & soya och koka ett par minuter.
  5. Smaka av med salt och peppar
  6. Om den blir för tjock går det att späda med vatten.
  7. Ps. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.