- Serverar: 2-3 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
God sås till det mesta i köttväg.
Använd matlagningsgrädde och maizenaredning för en lättare variant.
Instruktioner
- Rensa svampen och stek i panna på medelhög värme. Salta & peppra lite.
- När svampen ser ut att börja bli klar, häll på den finhackade schalottenlöken och fräs med tills den blivit mjuk och svampen är färdigstekt.
- Häll i mjölet och rör runt i svamp & lökfräset.
Häll sedan på vattnet & buljongen och koka i ett par minuter.
- Sänk värmen till svag och slå på grädden & soya och koka ett par minuter.
- Smaka av med salt och peppar
- Om den blir för tjock går det att späda med vatten.
- Ps. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens.
Publicerat den
22 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar