Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarellstrudel

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mustiga smaker i en spröd deg. Gör gärna dubbel sats av receptet och frys in en färdigrullad strudel som du kan grädda vid ett senare tillfälle eller frys in överbliven filodeg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ansa svampen. Skala och hacka löken. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Fräs färsen, löken och svampen ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta stekpannan från plattan och låt fräset svalna helt.
  3. Lägg 2 ark filodeg på en skärbräda, pensla med lite olivolja. Bred på hälften av gräddfilen och fördela hälften av fräset jämnt över degen. Täck med dubbla ark filodeg och pensla på lite olivolja igen. Bred på resten av gräddfilen och fräset.
  4. Rulla ihop till en lång rulle och lägg den på en oljad plåt. Grädda genast i ugnen ca 20 minuter.
  5. Servera rullen med sallad och rårörda lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.