Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarellstuvad Älgskav

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Denna gång försökte jag blanda älgskavet med kokt tagliatelle och det blev riktigt gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att ta fram älgköttet kvällen innan så det får halvtina ca 8 timmar i kylskåpet. Skär sen köttet i tunna skivor och placera dom en och en på fat. Låt dom tina i rumsvärme ca 1 timme.
  2. Stek skivorna i omgångar ca 1 minut på var sida och flytta över på fat.
  3. Stek sen den sköljda och skivade purjolöken samt kantarellerna. Krydda och tillsätt den hackade paprikan, grädden och vattnet.. Flytta över köttet till stekpannan med lök/svampblandnigen. Kolla köttet lite då och då om det är lagom mört. Smaka av och låt puttra sakta under lock under tiden du kokar tagliatellin.
  4. Häll av vattnet och blanda allt tillsammans. Servera med goda grönsaker som du tycker om. Ät och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.