- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Denna gång försökte jag blanda älgskavet med kokt tagliatelle och det blev riktigt gott.
Instruktioner
- Börja med att ta fram älgköttet kvällen innan så det får halvtina ca 8 timmar i kylskåpet. Skär sen köttet i tunna skivor och placera dom en och en på fat. Låt dom tina i rumsvärme ca 1 timme.
- Stek skivorna i omgångar ca 1 minut på var sida och flytta över på fat.
- Stek sen den sköljda och skivade purjolöken samt kantarellerna. Krydda och tillsätt den hackade paprikan, grädden och vattnet.. Flytta över köttet till stekpannan med lök/svampblandnigen. Kolla köttet lite då och då om det är lagom mört. Smaka av och låt puttra sakta under lock under tiden du kokar tagliatellin.
- Häll av vattnet och blanda allt tillsammans. Servera med goda grönsaker som du tycker om. Ät och njut!
Publicerat den
27 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar