Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaptens Laxgryta.

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Snabblagad god laxgryta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär laxen i 3-4 cm stor bitar. Hetta upp cider och buljongtärningar i en gryta. Lägg laxen i grytan, strö över den strimlade purjon och koka sakta i 5 min.
  2. Vänd försiktigt laxbitarna och fortsätt sjuda, strö över pepparn.
  3. Vispa samman en redning av vetemjöl och grädde och rör försiktigt ner den i grytan,
  4. Droppa över citronsaften. Grovhacka dillen (torkad funkar lika bra) och sjud några minuter till. Färdig att servera till valfritt tillbehör. Jag föredrar pasta men även potatis och ris fungerar till.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Eery 19 mars 2009

    Jättejättegott! Det här är en lättlagad rätt som funkar lika bra till vardags som till finmiddag. Kommer alla gånger att lagas flera gånger!

  • mammis 9 april 2009

    Det här var en rätt som passade mig jättegott

  • Baddy96 19 april 2010

    supergott!

  • nwingen 25 juli 2010

    Tack för receptet! Det var mycket gott, alla barnen åt med god aptit.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.