Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karamelliserad ananas med citrusglass

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En snabb och festlig efterrätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta fram glassen ur frysen och låt mjukna i ca 15 minuter.
  2. Skär skalet av ananasen och dela den i 6 klyftor. Skär bort stammen och dela klyftorna i grova bitar.
  3. Smält smöret i en stekpanna och lägg i ananasbitarna. Strö över farinsockret och stek tills sockret har smält och blivit som kolasås.
  4. Skölj limen, apelsinen och citronen noga och riv skalet utan att få med det vita. Blanda citrusskalet med glassen.
  5. Servera glassen genast tillsammans med varm eller ljummen ananas.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • JennyV 30 januari 2010

    Kombinationen med karamelliserad ananas och citrusglassen var ingen höjdare! Nästa gång blir det med vaniljglass till ananasen i stället!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.