Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karamelliserad brieost

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Den lilla sötman som finns i brieosten en kombination som är helt underbar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg brieosten på till exempel aluminiumfolie.
  2. Häll vatten och socker i en kastrull. Låt det sjuda upp och smälta. När det börjar ta färg, vicka lite på pannan, rör ej. Häll hälften av sockerblandningen över brieosten och låt den rinna ner lite över sidorna. Strö över nötterna och resterande sockerblandning.
  3. Flytta över osten på ett litet serveringsfat när sockret har stelnat. Skär i bitar och servera med rostat lantbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.