Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karamelliserad chokladcréme med citronsabayone, granatäpple och krossad mandelskorpa

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Chokladkrämen får lite knäckig smak av det smälta sockret. En ljuvligt god efterrätt att imponera på gästerna!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka chokladen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Smält socker och vaniljfrön tills det fått en gyllenbrun färg. Tillsätt 2½ dl grädde och låt koka tills sockret smält.
  2. Häll grädden över chokladen och tillsätt gelatinbladet. Rör tills choklad och gelatin har smält. Låt blandningen svalna. Vispa 2½ dl grädde och vänd ner i chokladsmeten. Låt krämen stå kallt ca 2 timmar.
  3. Blanda äggulor, socker, vin och citronsaft i en kastrull. Vispa sabayonen på medelvärme tills den blir tjock och luftig.
  4. Krossa mandelskorporna. Halvera granatäpplet och gröp ut kärnorna.
  5. Forma chokladcrémen till ägg med två varma skedar och lägg på tallrikar. Häll sabayonen runtom. Strö över krossade mandelskorpor och granatäppelkärnor.
  6. Garnera desserten med citronmelissblad och servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.