Chokladkrämen får lite knäckig smak av det smälta sockret. En ljuvligt god efterrätt att imponera på gästerna!
Instruktioner
- Hacka chokladen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Smält socker och vaniljfrön tills det fått en gyllenbrun färg.
Tillsätt 2½ dl grädde och låt koka tills sockret smält.
- Häll grädden över chokladen och tillsätt gelatinbladet. Rör tills choklad och gelatin har smält. Låt blandningen svalna. Vispa 2½ dl grädde och vänd ner i chokladsmeten. Låt krämen stå kallt ca 2 timmar.
- Blanda äggulor, socker, vin och citronsaft i en kastrull. Vispa sabayonen på medelvärme tills den blir tjock och luftig.
- Krossa mandelskorporna. Halvera granatäpplet och gröp ut kärnorna.
- Forma chokladcrémen till ägg med två varma skedar och lägg på tallrikar. Häll sabayonen runtom. Strö över krossade mandelskorpor och granatäppelkärnor.
- Garnera desserten med citronmelissblad och servera!
Publicerat den
30 januari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar