Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karamelliserad Röding med syrad spetskål, mandelpotatispuré och dillbuljong.

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Fisken: Karamellisera sockret(koka) gyllenbrunt. Häll därefter sockret över fiskens skinnsida. Salta och peppra. Baka fisken i ugn i 150 grader i ca 8 min. Kålen: Koka spetskålen "al dente" blanda den sedan med créme fraichen, citronsaften, och dillen. Smaka av med salt och peppar. Buljongen: Koka upp fiskbuljongen med fänkålen och vinet. koka tills fänkålen är mjuk. Mixa därefter i blender med smöret och dillen. Och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Purén: Koka mandelpotatisen mjuk. Slå av vattnet. Mosa potatisen och vispa den därefter med olivoljan, smöret och mjölken. Smaka av med salt och peppar. Arrangera genom att lägga den syrade spetskålen på tallrik. Därefter fisken ovanpå. Och häll buljongen över fisken. Servera Purén vid sidan om. Njut med ett gott vitt vin exempelvis en Chablis! Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.