Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karamelliserade bananer med glass

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Egentligen ett indiskt recept som min man gjort om till sitt eget. Vi tycker att det är godast med blodapelsiner, men så klart kan man använda blonda. Enkelt att göra och väldigt gott påminner lite om den kinesiska friterade bananen. Mums filibaba

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll råsockret och apelsinjuicen i stekpanna, rör ihop, lägg i smöret och låt det bli karamellsmet under omrörning, obs! ha inte för hög värme (3:an på vår spisplatta) i cirka 2 minuter Dela två bananer på längden i fyra delar och lägg i karamellsmeten, låt dessa ligga i smeten i cirka två minuter tills bananerna mjuknat. Häll på 1 msk limejuice.
  2. Portionera i skålar och servera med vaniljglass. Om man inte vill ha glass så smakar det också bra med vispad grädde eller lite creme fraiche...

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.