Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karamellyoghurt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Man kan variera såsen genom att tillsätta lite vaniljsocker eller ingefära. Mums

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör samman gräddfil och yoghurt.
  2. Låt massan rinna av genom ett kaffefilter ca 4 timmar.
  3. Koka ihop grädde, socker, sirap och smör till såsen. Låt den svala.
  4. Ta undan ca 1 msk av såsen. Rör ner resten i den avrunna yoghurten. Blanda väl.
  5. Fördela såsen i portionsskålar, typ suffléformar. Ställ sedan att kallna i kyllskåp, 2-3 timmar.
  6. Fördela den sparade såsen som en dekorativ klick i varje form. Servera

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.