Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemumma créme brulée

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Påskvarianten av créme brulée

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 150C och grill 250C
  2. 1. Dela vaniljstången på längden. Skrapa ur de svarta fröna i en kastrull. Lägg ner hela stången tillsammans med kardemumma och ingefära. Tillsätt grädde, mjölk och 1/4 dl socker
  3. 2. Koka upp under omrärning. Ta kastrullen av värmen och låt blandningen stå och dra 10 minuter med lock på.
  4. 3. Vispa äggulor och 1/4 dl socker vitt och pösigt. Sila ner gräddmjölken i äggsmeten under vispning.
  5. 4. Fördela smeten i portionsformarna. Ställ formarna i en ugnssäker form eller en liten långpanna.
  6. 5. Ställ in formen i nedre delen av ugnen. Fyll hett vatten i formen, så att det når upp till halva höjden på formarna. Lägg över ugnsfolie.
  7. 6. Grädda bruléerna, ca 40 min, tills krämen har stannat. Låt svalna. Ställ in formarna i kylen tills strax före servering.
  8. 7. Strö över ca 2 tsk socker på varje brulée.
  9. 8. Karamellisera sockret med gasbrännare eller sätt in bruléerna under grillelementet i ugnen på 250C med öppen ugnslucka, så att det bildas ett karamelltäcke av sockret.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.