Påskvarianten av créme brulée
Instruktioner
- Ugn 150C och grill 250C
- 1. Dela vaniljstången på längden. Skrapa ur de svarta fröna i en kastrull. Lägg ner hela stången tillsammans med kardemumma och ingefära. Tillsätt grädde, mjölk och 1/4 dl socker
- 2. Koka upp under omrärning. Ta kastrullen av värmen och låt blandningen stå och dra 10 minuter med lock på.
- 3. Vispa äggulor och 1/4 dl socker vitt och pösigt. Sila ner gräddmjölken i äggsmeten under vispning.
- 4. Fördela smeten i portionsformarna. Ställ formarna i en ugnssäker form eller en liten långpanna.
- 5. Ställ in formen i nedre delen av ugnen. Fyll hett vatten i formen, så att det når upp till halva höjden på formarna. Lägg över ugnsfolie.
- 6. Grädda bruléerna, ca 40 min, tills krämen har stannat. Låt svalna. Ställ in formarna i kylen tills strax före servering.
- 7. Strö över ca 2 tsk socker på varje brulée.
- 8. Karamellisera sockret med gasbrännare eller sätt in bruléerna under grillelementet i ugnen på 250C med öppen ugnslucka, så att det bildas ett karamelltäcke av sockret.
Publicerat den
7 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar