Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemumma- och äpplemuffins

(1 kommentar)  
  • Serverar: 15-20 portioner
Skriv ut

Ett recept från Setterlinds Bageri i Fjällbacka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör samman mjöl med kardemumma och bakpulver, på så sätt blandas allt jämnt och fint. Rör socker och smör. Vispa ner äggen i vattnet, blanda i äpplena och tillsätt mjölblandningen. Rör i smör- och sockerblandningen. Fördela i muffinsformar.
  2. Skär äpplena i tärningar. Hacka nötterna grovt. Blanda med socker och kanel. Tryck ner blandningen i mitten av muffinsen.
  3. Grädda i 40 minuter i ugn på 175 grader. Låt svalna, pudra med florsocker.
  4. Exakt hur många muffins det blir vet jag inte.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Madden 17 september 2008

    Bakade de här idag. Jättegoda.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.