Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummaäpplen à la wok

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Visst kan man woka frukt! Syrliga, fasta äpplen passar bäst till denna spännande efterrätt med smak av kardemumma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj, kärna ur och skär äpplena i bitar.
  2. Hetta upp smöret i en wok eller stor stekpanna. När smöret är gyllenbrunt läggs äppelbitarna i och wokas i 2–3 minuter. Häll över citronsaft, vatten och sirap. Låt puttra ca 3 minuter. Krydda med nystött kardemumma.
  3. Servera kardemummaäpplena ljumma med Kesella vanilj.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.