Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummaäpplen med mandeltäcke

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En favorit som jag gärna delar med mig :-)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt svalna något. Tillsätt mjöl, socker, bakpulver och salt och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter.
  2. Skala och skär äpplena i tunna klyftor. Blanda äppleklyftorna med socker och kardemumma och lägg i pajformen. Riv mandelmassan. Vispa ägg och socker och rör ner mandelmassan. Bred sedan ut smeten över äppelklyftorna.
  3. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 200 grader, ca 30 minuter.
  4. Servera pajen något avsvalnad med en klick crème fraiche smaksatt med vaniljsocker.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • rufus10 3 oktober 2009

    Vispa ägg och socker - skriver du i receptet, men du har glömt att ta med det bland ingredienserna!!! Hur mycket av varje? Du kan väl rätta i receptet för det låter ju väldigt gott!

  • rufus10 4 oktober 2009

    Tusen tack - nu ska jag pröva ditt recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.