Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummabullar

 
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

GI

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll dinkelmjölet i en bunke tillsammans med sojamjölet och sötningsmedlet. Rör ner oljan. Rör ut jästen i lite av den kalla mjölken. Tillsätt den och resten av mjölken och arbeta till en smidig deg.
  2. Det tar ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand.
  3. Dela degen i två lika stora delar och kavla ut dessa till fyrkanter, 20 x40 cm. Degen är mer smulig än vanlig vetedeg, men ge inte upp! Stöt kardemummakärnorna grovt i mortel. Rör samman mjukt smör, sötningsmedel och kardemumma.
  4. Fördela fyllningen och bre ut på båda fyrkanterna. Rulla ihop, ganska tätt, till två rullar. Dela varje rulle i 15 bitar. Fördela bitarna i 30 bullformar. Jäs till dubbel storlek, ca 1 timme.
  5. Värm ugnen till 225° och ställ ut bullformarna på en ugnsplåt.
  6. Pensla med vispat ägg och strö över mandel. Grädda nederst i ugnen i ca 7 minuter. Låt bullarna kallna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.