Häll dinkelmjölet i en bunke tillsammans med sojamjölet och sötningsmedlet.
Rör ner oljan. Rör ut jästen i lite av den kalla mjölken. Tillsätt den och resten av mjölken och arbeta till en smidig deg.
Det tar ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand.
Dela degen i två lika stora delar och kavla ut dessa till fyrkanter, 20 x40 cm.
Degen är mer smulig än vanlig vetedeg, men ge inte upp!
Stöt kardemummakärnorna grovt i mortel.
Rör samman mjukt smör, sötningsmedel och kardemumma.
Fördela fyllningen och bre ut på båda fyrkanterna.
Rulla ihop, ganska tätt, till två rullar. Dela varje rulle i 15 bitar.
Fördela bitarna i 30 bullformar. Jäs till dubbel storlek, ca 1 timme.
Värm ugnen till 225° och ställ ut bullformarna på en ugnsplåt.
Pensla med vispat ägg och strö över mandel.
Grädda nederst i ugnen i ca 7 minuter.
Låt bullarna kallna på galler under bakduk.