Jätte smidig deg att jobba med,och jättegoda bullar mumms
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke.
Smällt smöret och tillsätt mjölken ,jumma till 37 grader.
- Slå över jästen och rör tills den har löst upp sig.
Tillsätt sirap,ägg och nästan allt vetemjöl,känn efter ordentligt.
- Blanda till en smidig deg och jäs i ca 30-40 min lägg en bakduk eller handduk över.
- Under tiden gör fyllningen:
Alla ingredienser blandas ihop till en smidig massa.
- Häll upp degen på mjölat bakbord,dela degen i 2 delar och kavla ut varje del till en rektangel bred på fyllningen .
Rulla ihop från långsidan som en rulltårta.
Skär lagom bitar.
Lägg i bullformar.
Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.
Låt jäsa ytterligare ca 20 min.
- Grädda i 225 grader i 7-9 min
Publicerat den
31 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar