Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummabullar

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och låt allt bli fingervarmt. Smula jästen i en bunke. Häll lite degspad över jästen och rör om tills den löst sig. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa under duk i 20 minuter. Rör ihop smör, socker och kardemumma till fyllningen. Låt den stå varmt. Knåda degen på mjölat bakbord. Tillsätt mer mjöl om degen fastnar. Dela degen i fyra delar.Kavla ut degen 35x30 cm. Bred på 1/4 av fyllningen och rulla ihop degen. Skär till 12 bullar och lägg i pappersformar. Gör likadant med resten. Låt bullarna jäsa på varm plats i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 8 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.