Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummabullar med färskostfyllning

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Goda bullar med en läcker färskostfyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, Värm till ca 37 grader. Rör ut jästen i den ljumma degvätskan tills den lösts upp. Blanda ner socker, salt, stött kardemumma och mjölmix. Arbeta degen ordentligt. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  2. Lägg degen i en spritspåse och tryck ut den i bullformar. Låt jäsa ytterligare i 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen.
  4. Tryck en liten grop i bullarna med tummen och spritsa ner fyllningen i gropen. Pensla bullarna med ägg och strö över hackade pistaschnötter. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 8 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.