Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på chokladknappar, pärlsocker och lite havssalt efter smak. Godast att servera lite ljumma!
Instruktioner
- Smula Jästen i en stor bunke. Smält margarinet och häll i mjölken, värm till fingertemperatur. Häll mjölkblandningen i bunken och rör tills jästen smält. Tillsätt socker, salt och kardemumma.
- Tillsätt vetemjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
- Knåda degen och dela den i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 20x40 cm. Lägg på fyllningen jämt över degen, rulla ihop degen och skär 12 bullar av varje del.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Låt jäsa på bakplåtspapper eller i bullformar, under bakduk ca 30 minuter.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på chokladknappar, pärlsocker och lite havssalt efter smak.
- Grädda mitt i ugnen ca 6-8 minuter.
- Godast att servera lite ljumma.
Publicerat den
18 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar