Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummabullar - med mörk choklad och havssalt

 
Skriv ut

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på chokladknappar, pärlsocker och lite havssalt efter smak. Godast att servera lite ljumma!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula Jästen i en stor bunke. Smält margarinet och häll i mjölken, värm till fingertemperatur. Häll mjölkblandningen i bunken och rör tills jästen smält. Tillsätt socker, salt och kardemumma.
  2. Tillsätt vetemjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
  3. Knåda degen och dela den i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 20x40 cm. Lägg på fyllningen jämt över degen, rulla ihop degen och skär 12 bullar av varje del.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Låt jäsa på bakplåtspapper eller i bullformar, under bakduk ca 30 minuter.
  6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på chokladknappar, pärlsocker och lite havssalt efter smak.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 6-8 minuter.
  8. Godast att servera lite ljumma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.