Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummadoftande äppelkaka

 
Skriv ut

Baka en härligt doftande klassiker till eftermiddagskaffet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Smöra och bröa en sockerkaksform.
  3. Kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner äppelbitarna.
  4. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och vispa ner i äggblandningen.
  5. Tillsätt filmjölk, kardemumma och salt. Vänd sist ner äppel- och mjölblandningen och slå upp i formen.
  6. Grädda i ca 35 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.