Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummafyllda dinkelbullar

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Saftiga bullar som är lite nyttigare med en fyllning av äpple, russin och kardemumma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en skål. smält smöret i en kastrull. Blanda i créme fraiche och mjölk. Värm till 37 grader.
  2. Rör ut jästen i lite av degvätskan och rör om så att den löser sig. Tillsätt resterande degvätska.
  3. Tillsätt salt, socker och mjöl, lite i taget. Arbeta till en smidig deg och låt jäsa under duk i ca 40 minuter.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla till en avlång platta. Fyll med äpple, socker, russin och kardemumma. Rulla ihop och skär i ca 3 cm tjocka skivor. Läg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 5-10 minuter, tills bullarna fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.