Saftiga bullar som är lite nyttigare med en fyllning av äpple, russin och kardemumma.
Instruktioner
- Smula jästen i en skål. smält smöret i en kastrull. Blanda i créme fraiche och mjölk. Värm till 37 grader.
- Rör ut jästen i lite av degvätskan och rör om så att den löser sig.
Tillsätt resterande degvätska.
- Tillsätt salt, socker och mjöl, lite i taget.
Arbeta till en smidig deg och låt jäsa under duk i ca 40 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla till en avlång platta.
Fyll med äpple, socker, russin och kardemumma.
Rulla ihop och skär i ca 3 cm tjocka skivor.
Läg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa under duk i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg.
Grädda mitt i ugnen ca 5-10 minuter, tills bullarna fått fin färg.
Publicerat den
3 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar