Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummaglass med marinerade aprikoser

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En riktig kalasdessert med härliga färger och den kan förberedas i god tid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulor, florsocker, vaniljsocker och kardemumma poröst. Vispa grädden och blanda den med äggsmeten. Häll smeten i en form. Frys i 4-5 tim.
  2. Dela aprikoserna i halvor. Koka upp vatten i en liten kastrull. Rör i saffran, honung och aprikoser. Låt det koka någon minut och sedan marinera medan glassen fryser.
  3. Låt glassen stå i kyl i ca 30 min. Skeda upp den i portionsskålar. Lägg på aprikoserna och toppa med mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.