Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummakaka

(10 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Bara att röra ihop, blir saftig och god

Ingredienser

Instruktioner

Blanda först alla torra ingredienser och rör ner resten. Blanda noga, smeten blir tjock och klickas ner i formen. Den flyter ut under gräddningen. Jag brukar ta en form med löstagbar kant. Strö pärlsocker och hackad mandel ovanpå som garnering. Grädda i 200 grader i ca 40 min Tips! Till jul brukar jag blanda ner 1 påse saffran och det blir mycket gott!

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • Papillonmor 18 mars 2008

    Toppengod kaka

  • Milla81 4 april 2008

    Supersmaskig.. tog slut direkt fast vi bara var tre personer som åt av den...

  • guardianlinda 7 juni 2009

    Äntligen ett kanonrecept på Kardemummakaka.....Har tidigare försökt med 3 andra recept och ej fått bra resultat......Bakade denna Kardemummakakan igår och vilket fint resultat......Fluffig och saftig kaka.....Tiden i ugnen stämde precis.....Jag hade hallon i och la därför till lite extra strösocker......Full pott av mig/Kramar

  • aralia 2 juli 2009

    Supergod!

  • anneli321 7 juli 2009

    Får tacka för detta recept! Jättegott! På minner lite om glyhyppen tycker jag*ler*

  • Okänd 12 juli 2009

    Verkligen en superkaka. Jag använde mig av creme fraiche......Full pott från mig. Tack för ett kanonrecept.

  • Pappamia 25 september 2009

    Jag gjorde den till min födelsedag och många åt mer av denna kaka än av tårtan. Ett gott betyg.

  • zewa 15 december 2009

    Supergod trots artt jag glömde sockret! Hällde det över smeten i formen och det blev bra.

  • marielotta 9 mars 2010

    Nästan som ett recept jag fått av MajKersti i Värmland. Denna hade vi alltid på skolavslutningarna. Minnena gör den så speciell. Jag har 4 dl vetemjöl, 1dl socker, 2 tsk bakpulver, filjmjölk istället och inget ägg... Tja, då blev det kanske inte så likt :-( Då låter jag bli att betygsätta, men Kardemumma kaka är gott :-)

  • Algot 22 juli 2011

    Återigen har jag "tagit" ett recept av dig. Har nu precis gjort din kardemummakaka och den blev så god. Så enkel men så mumsig ändå! Det går snabbt att baka den om man vill ha något till kaffet och inte har några bullar hemma.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.