Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummakaka

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Kardemummakaka med lingon

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen 175*. Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och kardemumma. Hacka snabbt ihop det med smöret till en grynig massa, gärna i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt matlagningsgrädde, ägg och lingon. Rör om väl.
  2. Smöra och bröa en form, rund eller hjärtformad och skeda upp smeten i formen. Jämna till ytan och grädda på nedersta falsen i 45 minuter. Känn mitt på att smeten stannat. Vippa upp på fat och låt svalna av.
  3. Kakan är ett mellanting mellan vetebröd och mjuk kaka och blir extra god med en klick lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.