Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummakaka

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Saftig och smulig, med en rejäl dos av höst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda smör och socker poröst. Tillsätt ägget och kardemumman.
  2. Blanda ihop mjölet och bakpulvret i en egen bunke. Häll växelvis över mjölblandningen och mjölken i smörblandningen.
  3. Häll i smeten i ströbröad form med avtagbara kanter. Strö över kanel, hackad mandel och pärlsocker Grädda i undre delen av ugnen i 45 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.