- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
God, saftig, mindre söt kaka. Du som önskar en sötare kaka kan lägga till mer sötningsmedel eller honung. Du kan också avstå helt från sötning om du föredrar det.
Instruktioner
- Låt smöret och äggen bli rumsvarmt.
- Sätt ugnen på 175°.
- Smörj en avlång bakform, 1-1,5 liter, och strö formen med sesamfrön.
- Vispa smör och sötning kraftigt med elvisp, tills det blir vitt och fluffigt.
- Knäck äggen i smöret, ett i taget i smörblandningen. Vispa kraftigt, så smöret och äggen blandas helt. Detta är lättast om både smör och ägg är rumstempererade. Tillsätt grädden.
- Rör samman de torra ingredienserna. Vänd försiktigt ner blandningen i smeten.
- Grädda i ca 30 minuter.
- Låt kakan vila en stund, innan den stjälps upp. Kakan blir bäst om den svalnar under formen.
Publicerat den
12 maj 2014
Liknande recept
Skriv kommentar