En lättbakad kaka med björnbärskompott och grädde som blir till fint eftermiddagsfika.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Kakan:
Smörj och bröa en rund kakform.
- Stöt kardemumman grovt i en mortel.
Blanda mjöl, socker, bakpulver och kardemumma.
- Skär smöret i små kuber och finfördela det i den torra blandningen.
Blanda i filmjölk och häll smeten i formen.
Strö över pärlsocker.
Grädda kakan 30 min i nedre delen av ugnen.
- Kompotten:
Koka socker, citronsaft och citronskal i ett par minuter till lite sirapsliknande konsistens.
Lägg i björnbären och låt puttra ett par minuter till.
Ta av från värmen och låt svalna.
- Sikta över lite florsocker och dekorera gärna med citronmeliss.
- Servera kakan med lättvispad grädde och björnbärskompotten.
Publicerat den
18 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar