Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummakaka med havretäcke

 
Skriv ut

En topping på kakan får den att kännas lite lyxigare. Här har en vanlig kardemummakaka fått ett krispigt täcke av havre och mandel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och blanda det med mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt mjölkblandningen under omrörning. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i äggsmeten.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en kakform med löstagbar kant 24 cm i diameter. Häll i smeten och grädda kakan på nedersta falsen i 20 minuter.
  3. Smält under tiden smör till havretäcket. Blanda med havregyn, kanel och finhackad bittermandel.
  4. Ta ut kakan och bred på havretäcket. Grädda kakan ytterligare 25 minuter. Kakan ska vara torr inuti när den är färdig - känn efter med en sticka. Låt kakan svalna i formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.