En topping på kakan får den att kännas lite lyxigare.
Här har en vanlig kardemummakaka fått ett krispigt täcke av havre och mandel.
Instruktioner
- Smält smöret och blanda det med mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt mjölkblandningen under omrörning. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i äggsmeten.
- Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en kakform med löstagbar kant 24 cm i diameter. Häll i smeten och grädda kakan på nedersta falsen i 20 minuter.
- Smält under tiden smör till havretäcket. Blanda med havregyn, kanel och finhackad bittermandel.
- Ta ut kakan och bred på havretäcket. Grädda kakan ytterligare 25 minuter. Kakan ska vara torr inuti när den är färdig - känn efter med en sticka. Låt kakan svalna i formen.
Publicerat den
18 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar