Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummakaka med kanel

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Kanel- och kardemummakakan är enkel att göra, men mycket god att bjuda på som allt-i-ett bulle och kaka

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°
  2. Smörj och bröa en bakform, 24 cm i diameter.
  3. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker några minuter.
  4. Tillsätt mjöl, bakpulver, kardemumma, kanel, mjölk och avsvalnat smör. Rör om ordentligt.
  5. Häll smeten i formen. Strö över pärlsocker och hasselnötter. Grädda kakan mitt i ugnen, ca 1 timme. Låt kakan svalna på bakgaller.
  6. Njut!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • ingegerdb 15 februari 2009

    En hög och luftig kaka som blev en ny favorit här hemma.

  • Roskerstin 9 juni 2009

    Blev bakad i dag, men jag skippade kanelen och drog i en hel matsked kardemumma i stället eftersom jag älskar kardemumma. Och tycker att kanel och kardemumma ska vara var för sig, men det är min smak. Men kakan blev klart godkänd vid vår kafferast i dag ute på verandan i skärgården. Fullpott en 5:a!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.