Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummakaka med mycket kardemumma

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jag tycker om kardemumma. Kardemummakaka är gott, men ofta tycker jag att det kan vara mer kardemumma i. Om det inte smakar kardemumma kan man lika gärna göra en sockerkaka. Detta är ett recept med tillräckligt med kardemumma. Mycket gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver och kardemumma. Blanda i smöret (smält) och hett vatten.
  2. Häll smeten i en smörad och sockrad form som rymmer c:a 1½ liter. Grädda i 175 grader i ca 45 minuter (lite kortare om man vill ha den lite kladdig)

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Pekira 31 maj 2013

    En fantastiskt god kardemumma kaka, jag älskar kardemumma och denna kakan var försvinnande god, jag har bjudit familj och vänner på den och det har varit en hit varje gång. :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.