Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummakaka med topping

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-12 portioner
Skriv ut

Mest kardemummasmak får du om du tar hela kardemummakärnor och stöter dem själv

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Stöt kardemumman i en mortel.
  3. Rör ihop smör-& rapsolja, kardemumma, socker, ägg, kvarg och mjölet blandat med bakpulver. Häll det i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Låt kakan kallna.
  4. Blanda kvarg och citronskal. Bred det över kakan. Garnera med kumquats och ev strimlat citronskal.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • abikas 3 februari 2009

    Mummakaka! Kram Ingela

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.