Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummakakor

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Jättegoda småkakor, som jag bakade mycket av förr.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl och socker. Finfördela smöret i blandningen och arbeta ihop till en deg. Forma degen till köttbullsstora kulor. Lägg dem på bakplåtspapper. Tryck till kakorna med en mjölad gaffel. grädda kakorna i mitten av ugnen tills de börjar få färg, ca 10 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • Disen 23 juni 2008

    Hej Annlis! Jag har precis bakat dina kardemummakakor och dom var såååå goda och både lätta o snabba att göra. Kommer helt klart att baka om dom små mumsbitarna. Jag ändrade inget i receptet o det är jag glad för. Tack Disen.

  • Sund74 24 november 2008

    Mumsiga kardemummakakor! Jag rekommenderar detta recept för de som vill baka tillsammans med barn, då det är så lätta att göra. Jag tog 2,5 tsk kardemumma eftersom jag är så förtjust i kryddan. Jag använde kardemummakärnor som jag krossade i mortel istället för färdigmald kardemumma.

  • Skruttan-pluttan 8 mars 2009

    Goda och lättbakade,tack!

  • gds877 29 december 2009

    Goda och lättbakade, även jag satte i mer kardemumma, 21/2 tsk då jag gillar den kryddan.

  • emaxen 14 juli 2011

    Tack för ett lyckat recept, dottern lyxade till dessa kakor med att doppa dem i pärlsocker innan de for in i ugnen. Bra semesterkaka, inget kladd och goda att äta. Full pott i betyg och smak. Trevlig semester kram emaxen

  • Samur 16 december 2011

    Kakorna var lätta att baka och godkändes av testpanelen som tyckte de var riktigt goda. Men nästa gång ska jag nog som andra ta mer kardemumma : ) Tack för ett fint recept.

  • Bawblegum 17 februari 2012

    Jättegoda! De bara smälter i munnen. Knåpade ihop hjärtformade kakor att ge till min pojkvän på alla hjärtans dag =) Jag öste på med kardemumma och provade att blanda lite finmalen svartpeppar i, det gick finemang. Blev spännande eftersmak.

  • olretass 5 februari 2013

    jag tänker baka dem i förväg,går det bra med frysning?tack

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.