Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummakringlor

 
Skriv ut

Goda kringlor till fikat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en skål. Smält matfettet. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Häll degspadet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt socker, sirap, salt, kardemumma och vaniljsocker. Rör i ägget. Arbeta in det mesta av mjölet. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
  2. Arbeta in 100 g mjukt matfett. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den kraftigt. Dela degen i 35 bitar som formas till kringlor. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 30 minuter.
  3. Grädda mitt i ugnen i 225° i 10-12 minuter.
  4. Pensla med mjölk så fort de kommer ur ugnen. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.