Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummakrokar

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Dessa knapriga småkakor passar perfekt till kaffetåren.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman smör och socker till en porös smet. Rör ner sirap, kardemumma och mjölet blandat med bikarbonat. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Dela degen i två delar. Skär varje del i 10 bitar och rulla dem till fingertjocka längder, 6-8 cm. Böj rullarna så att de blir formade som hästskor. Lägg dem därefter på bakpappersklädda plåtar.
  3. Tryck till kakorna med en gaffel så att ett vackert mönster bildas. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem svalna på galler.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.