Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummakryddad mudcake med jordgubbsgrädde

 
Skriv ut

Chokladig och underbar kladdkaka serverad med jordgubbsgrädde. Denna mudcake skall vila i kylskåpet en stund, så den passar perfekt när man vill förbereda efterrätten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret under omrörning.
  3. Vispa ägg och socker pösigt.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma. Rör ner det i äggsmeten tillsammans med smör- och chokladblandningen.
  5. Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  6. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  7. Låt stå i kyl minst 30 min innan servering. Vispa grädden och servera till kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.