Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummarutor

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

De bör ätas dagsfärska.

Ingredienser

Instruktioner

Ugn 200° Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och socker i en degbunke. Fördela matfett ovanpå och arbeta ihop allt med maskin eller för hand till en grynig massa. Tillsätt mjölken och rör ihop alltsammans till en lös smet. Bred ut den i en liten smord och bröad långpanna. 20x30 cm. Blanda pärlsocker med nötter eller mandel och strö det ovanpå- Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Stjälp upp den på bakgaller med sockergarneringen uppåt. Skär kakan i bitar. Servera dem ljummna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.