Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummaskorpor

 
Skriv ut

Väldigt lättlagade, på bakpulver.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner mjölken. Häll över de torra ingredienserna, Gör en deg. Rulla bollar, ca 50 stycken och lägg på en ugnsplåt med kanter. Grädda mitt i ugnen, 175ºC, 12 min. Ta ut ur ugnen och låt svalna. Dela sedan bollarna försiktigt i halvor med en gaffel. Rosta sedan i mitten av ugnen med snittytan uppåt, 150ºC, tills dom får litet färg, (ca 17-20 min). Öppna ugnsluckan och stick in en trägaffel så luckan hålls öppen. Låt skorporna torka i 75ºC, ca en timme.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.