Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummaskorpor

 
  • Serverar: 100 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Fina skorpor

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i en bunke. smält margarin och tillsätt mjölk värm till fingervärme. Lös upp jästen i spadet, tillsätt allt spad , salt och mjölet. Arbeta degen kraftigt, degen ska vara ganska lös. Strö över ett tunt lager mjöl och låt jäsa i 30 minuter. Rör margarin, socker och kardemumma till en porös smet och tillsätt hjorthornssaltet. Blanda ner smeten i den uppjästa degen, arbeta den smidig. Arbeta degen på bakbord, den ska fortfarande vara ganska lös.Dela degen i 5 delar forma dom till längder, skär längderna i lika stora bitar och rulla till bullar lägg dom på bakpappersklädd plåt. Låt dom jäsa väl ca 1 timme. Grädda bullarna mitt i ugnen i 225 grader i 8-10 minuter, låt dom kallna på galler. Klyv bullarna med en gaffel eller en kniv lägg tillbaka dom på plåt och rosta dom i 225 grader mitt i ugnen i 4-5 minuter. Sänk värmen till 75 grader och torka skorporna i 4-5 timmar och se till att de är helt torra. Ha luckan lite på glänt medan de torkar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.