Goda skorpor med smak av kardemumma som doppas i choklad. De här skorporna behöver inte eftertorkas i ugnen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda alla torra ingredienser i en matberedare med knivar. Skär smöret i tärningar, häll ner det i matberedaren och mixa ihop till en smulig blandning. Tillsätt grädden och kör tills det börjar bli en deg.
- Ta ut degen på en arbetsyta och knåda snabbt ihop den. Degen går också bra att göra förhand i en bunke.
Forma degen till kulor, ca 2 cm i diameter.
- Blanda lika delar av socker, kardemumma och rulla kulorna i blandningen. Lägg dem glest på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
Låt dem svalna.
- Hacka chokladen och smält den över vattenbad. Doppa sedan kakorna till hälften i den smälta chokladen.
Publicerat den
6 augusti 2012
Liknande recept
Skriv kommentar