Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummaskorpor med choklad

 
  • Serverar: 50-60 portioner
Skriv ut

Goda skorpor med smak av kardemumma som doppas i choklad. De här skorporna behöver inte eftertorkas i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en matberedare med knivar. Skär smöret i tärningar, häll ner det i matberedaren och mixa ihop till en smulig blandning. Tillsätt grädden och kör tills det börjar bli en deg.
  3. Ta ut degen på en arbetsyta och knåda snabbt ihop den. Degen går också bra att göra förhand i en bunke. Forma degen till kulor, ca 2 cm i diameter.
  4. Blanda lika delar av socker, kardemumma och rulla kulorna i blandningen. Lägg dem glest på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt dem svalna.
  5. Hacka chokladen och smält den över vattenbad. Doppa sedan kakorna till hälften i den smälta chokladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.