Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummatryffel

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Kardemummatryffel är det perfekta julgodiset! Receptet är från boken Julboken av Johanna Westman.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka ljusa chokladen och blanda med smöret i en bunke.
  2. Häll i grädde och honung i en kastrull. Lägg i kardemumma. Skär upp vaniljstången, lägg i och koka upp. Ta ur stången och häll grädden över choklad och rör ihop till en slät smet. Lägg på plastfolie och låt svalna i rumsvärme till den stelnat.
  3. Gör klickar med en sked eller sprits till lagom stora klickar på en tallrik. Ställ i kyl att stelna.
  4. Täck händerna med kakao och rulla sen klickarna till runda kulor. Låt stå i rumsvärme ca 1 tim för att torka.
  5. Smält mörk choklad och låt svalna. Doppa kulorna i chokladen med hjälp av en gaffel. Låt dem stelna innan du rullar i kakao. Förvara svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.