Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummavåfflor med hallon- och ananaskompott

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Mums! Värt 4.5 poäng viktväktare

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör kompotten först, så hinner den bli kall.
  2. Häll av ananasspadet i en kastrull och vispa ut med potatismjöl. Vispa under omrörning till första bubblan.
  3. Ta av kastrullen från spisen och blanda ner hallon, citronskal och hälften av ananasen skuren i bitar. Rör om och tillsätt 1 tsk flytande hermesetas. Låt kallna.
  4. Våffeldax! Vispa samman vetemjöl, vatten, kardemumma och salt till en jämn tjock smet. Låt smeten stå och svälla i rumstemperatur ca 1 timme.
  5. Tillsätt 1 tsk flytande hermesetas, hårt vispad grädde, kesella och flytande margarin.
  6. Hetta upp ett våffeljärn och pensla med lite flytande margarin i våffeljärnet till den första laggen.
  7. Lägg en deciliter smet i våffelgärnet per lagg. Bred ut smeten något, lägg på locket och grädda gyllenbruna frasiga våfflor. Låt svalna på bakgaller.
  8. Servera med hallon-och ananaskompott och/eller en kula lättglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.