Mums!
Värt 4.5 poäng viktväktare
Instruktioner
- Gör kompotten först, så hinner den bli kall.
- Häll av ananasspadet i en kastrull och vispa ut med potatismjöl. Vispa under omrörning till första bubblan.
- Ta av kastrullen från spisen och blanda ner hallon, citronskal och hälften av ananasen skuren i bitar.
Rör om och tillsätt 1 tsk flytande hermesetas.
Låt kallna.
- Våffeldax!
Vispa samman vetemjöl, vatten, kardemumma och salt till en jämn tjock smet.
Låt smeten stå och svälla i rumstemperatur ca 1 timme.
- Tillsätt 1 tsk flytande hermesetas, hårt vispad grädde, kesella och flytande margarin.
- Hetta upp ett våffeljärn och pensla med lite flytande margarin i våffeljärnet till den första laggen.
- Lägg en deciliter smet i våffelgärnet per lagg.
Bred ut smeten något, lägg på locket och grädda gyllenbruna frasiga våfflor.
Låt svalna på bakgaller.
- Servera med hallon-och ananaskompott och/eller en kula lättglass.
Publicerat den
11 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar