Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karibisk ananaspaj

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Smarrig! Var försiktig med kryddorna, speciellt kryddnejlikan, kan lätt ta överhand om man får för mycket.

Ingredienser

Instruktioner

Hacka samman smör och mjöl, tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i plastfolie i kylskåp ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Tryck ut degen i en pajform. Fäst en aluminiumfolie runt kanten så den inte glider ner. Grädda pajskalet ca 15 minuter. Låt kallna helt. Skär till ananasen i bitar. Fräs ananasen i smöret ca 3 minuter. Tillsätt socker, rom och kryddor. Låt kallna. Vispa grädden och blanda med kesella, socker och apelsinskal. Lägg krämen i pajskalet och fördela ananasfräset ovanpå. Servera omedelbart.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.